W ramach Tygodnia Weganizmu uczestniczyłam w pokazie znanych projektantów mody Joli Słomy i Mirka Trymbulaka tym razem nie był to pokaz mody ale pokaz kulinarny. Projektanci prowadzą znany program wegański "Atelier Smaku" w KuchniaTV .
***
Tłoczno było bardzo, mi jednak udało się zająć dogodne miejsce z którego mogłam podziwiać niebywałą zręczność prezenterów w przyrządzaniu potraw i posłuchać ciekawostek o produktach używanych w kuchni wegańskiej, gotowaniu i zdrowej żywności.
Były to:
makaron z fasoli mung z sosem a la bolognese (z granulatu sojowego) oraz
pasty z wędzonego tofy, czerwoną marynowaną papryką , przecierem pomidorowym, oliwkami i ziołami, a druga z ciecierzycy i tahini z sokiem cytrynowym, solą, oliwą podane na chlebie domowego wypieku.
Wszystko smakowało i pachniało wybornie. Zaskoczona byłam że potrawy z tofu mogą w smaku przypominać te przyrządzone na bazie mięsa .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz